Ratten en Muizen Bestrijding

Last van muizen? Libès helpt u van uw muizen af! Muizen zijn onhygiënisch en zorgen voor overlast en schade. Ook bevat het speeksel van muizen virussen en bacteriën. Dit kan voor voedselvergiftiging zorgen. Wanneer je te maken hebt met een muizenplaag, herken je dat gemakkelijk. Muizen leven in groepen. Wanneer je één muis in het pand of de woning hebt gezien, weet je dus dat je te maken hebt met meer. Muizen planten zich bovendien razendsnel voort. Voor je het weet heb je een kolonie muizen. Wanneer je met muizen te maken hebt, zie je ze dus letterlijk rondrennen.

Kenmerken muizenplaag
Ook herken je een muizenplaag aan zichtbare kenmerken die ze achterlaten. Muizen laten uitwerpselen achter. Ook kun je vaak een scherpe geur waarnemen waaraan je de aanwezigheid van muizen vaststelt. Muizen zijn erg goed in het verstoppen en knagen zich gemakkelijk door verschillende materialen heen.

Schakel Libès in als het om muizen gaat…

Muizen vermenigvuldigen zich razendsnel met diverse nestjes. Daarom is het van belang dat je een muizenbestrijding zo snel en effectief mogelijk uitvoert. Je kunt proberen zelf je muizen te verjagen. Vaak leidt dat niet tot het gewenste resultaat of een langdurige oplossing. Muizen laten zich moeilijk verjagen. Schakel een expert in! Libès bestrijdt muizen zowel in huis als in bedrijfspanden.

Schakel Libès ook in als het om rattenbestrijding gaat! Ratten zijn doorgaans moeilijk te pakken. Dit heeft ermee te maken dat ze van nature slim zijn. Maar ook zijn ratten voorzichtig. Ratten herken je onder andere aan een spoor van vernieling dat ze achterlaten. Ratten knagen kabels door en laten langwerpige keutels achter van wel een centimeter of langer. Ook kun je de aanwezigheid van ratten vaak vaststellen aan de smeersporen en pootafdrukken. Ratten hebben de neiging om met hun onderbuik in contact te blijven met de vaste ondergrond. Hiermee veroorzaken ze smeersporen langs wanden, muren en trappen. Heb je een rat gezien? Schakel Libès in! Ratten leven in koloniën en zijn gevaarlijk. Ze richten schade aan voedselvoorraden, bedradingen en constructies aan. Bovendien verspreiden ratten ziektes, bacteriën en virussen.

Bruine en zwarte ratten

Last van ratten? Dan gaat het waarschijnlijk om de bruine rat. In de achttiende eeuw is de bruine rat tijdens reizen van en naar Azië in ons land terecht gekomen. De bruine rat heeft een grijsbruine vacht en een lichtere buik. De staart van de bruine rat is kleiner dan zijn lijf. Bruine ratten leven op vochtige en donkere plaatsen zoals in kelders, stallen en riolen. Bruine ratten eten alles. Dat maakt dat ze zowel kostbaar voedsel als ook menselijk afval aantrekkelijk vinden. Ze zijn schuw en houden niet van licht. Ratten gaan knagend door het leven omdat hun tanden continu blijven groeien. Zwarte ratten leven op warmere plekken en zijn daardoor uitsluitend binnenshuis te vinden. Ze komen minder voor in Nederland. De staart van een zwarte rat is langer dan zijn lichaam. Net als de bruine rat is de zwarte rat schuw en moeilijk te vangen.